‚Kotal není dočasný trenér, rádi bychom ho u nás viděli co nejdéle,‘ zní ze Sparty o novém kouči

Fotbalová Sparta oficiálně představila nového trenéra Václava Kotala. Dosavadní kouč třetiligové rezervy nahradil ve funkci Václava Jílka, kterého vedení klubu odvolalo po porážce s Libercem v úvodním kole jarní ligové části. Někdejší kouč Brna nebo Jablonce je už devátým trenérem Letenských za posledních pět let.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Sparty Václav Kotal na tiskové konferenci

Nový trenér Sparty Václav Kotal na tiskové konferenci | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Je to na velkou debatu. Nároky, které na klub jsou, ať už z hlediska fanoušků, nebo médií, jsou obrovské,“ myslí si sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, který loni v létě přivedl Václava Jílka z Olomouce a zasloužil se o to, aby dostal tříletou smlouvu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Spartě představili nového trenéra A-týmu. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Po nepříliš povedeném podzimu vedení třiačtyřicetiletého kouče podrželo a opakovaně mu vyjadřovalo důvěru. Ligový zápas s Libercem ale Jílkovu pozici změnil.

„To, jak se vyvíjela herní část soustředění ve Španělsku, byl pro nás takový zdvižený prst. Do té doby jsme ale o změně trenéra vůbec nemluvili a neuvažovali. Následný zápas s Libercem ale byl pro nás šok,“ přiznává Tomáš Rosický, že klub přinutil k razantnímu kroku až nepovedený sobotní duel.

Podle generálního ředitele Sparty Františka Čupra byl Václav Kotal jediným kandidátem na trenéra A týmu. Zároveň prý nejde jen o dočasné řešení.

„My jsme si žádný konkrétní termín nestanovili. Pouze jsme si řekli, že si po této sezoně oboustranně vyhodnotíme přínos spolupráce. Nicméně Kotal není dočasný trenér, vážíme si ho a rádi bychom ho viděli úspěšného, aby byl s námi co nejdéle,“ popisuje Čupr.

Václav Kotal vede sparťanské áčko od úterý a s týmem se tak zatím stále především seznamuje. Hráčům se snaží vrátit ztracené sebevědomí, a co se herní stránky týče, pilují Pražané hlavně defenzivu.

„Je tu dobrá skladba hráčů, ale všichni si musí plnit povinnosti, které dostanou. Ty jsou nejen ofenzivní, ale hlavně defenzivní, protože číslo gólů, které Sparta na podzim dostala, je pro mě hodně vysoké,“ říká nový trenér fotbalistů Sparty Václav Kotal, který aktuálně pátý tým ligové tabulky poprvé povede v nedělním utkání v Olomouci.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme