Kvůli infekci mu hrozila amputace nohy, teď dal španělský záložník Cazorla dva góly Realu Madrid

Španělský záložník působící ve španělském Villarrealu Santi Cazorla prodělal v minulosti vážné zranění a téměř dva roky nehrál fotbal. Do zraněné nohy se mu dostala infekce a hrozila dokonce amputace. Bývalý španělský reprezentant se ale dokázal vrátit a ve čtvrtek vstřelil dva góly Realu Madrid.

Villarreal Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělskému záložníkovi Santi Cazorlovi hrozila amputace nohy, teď vstřelil dva góly Realu Madrid

Španělskému záložníkovi Santi Cazorlovi hrozila amputace nohy, teď vstřelil dva góly Realu Madrid | Foto: Miguel Angel Polo | Zdroj: ČTK/EFE

Střední záložník byl šest let hráčem londýnského Arsenalu, kde se potkával také s českým záložníkem a nyní sportovním ředitelem pražské Sparty Tomášem Rosickým.

Kromě fotbalového myšlení má ale s bývalým kapitánem české fotbalové reprezentace společnou také smůlu na zranění.

V říjnu roku 2016 hrál Arsenal utkání v Lize mistrů s bulharským celkem Ludogorec Razgrad. Do zápasu naskočil také Cazorla, pro kterého ale navzdory vítězství Arsenalu, neměl zápas šťastný konec. Hráč soupeře Cazorlu nakopl do Achillovy šlachy.

„Nejdříve si stěžoval na bolest a od té doby to s ním šlo z kopce,“ řekl tehdejší trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Jedenáct operací

Zraněnou šlachu bylo potřeba operovat a vše zkomplikovala infekce. „Doktor mě prohlédl a zjistil, že mám v noze velkou infekci, která poničila mou patní kost a požrala osm centimetrů Achilovy šlachy, řekl Cazorla pro deník Marca.

Cazorlovi hrozil konec kariéry a ve hře byla i amputace nohy. Zranění si nakonec vyžádalo celkem jedenáct operací. Lékaři museli hráči vzít kůži z levé ruky a transplantovat ji do rány, kterou způsobila infekce. Nohu španělského záložníka tak kromě jizvy zdobí potetovaná kůže z levé ruky.

Ohledně pokračování Cazorlovy fotbalové kariéry byli lékaři skeptičtí. „Řekli mi, že pokud budu ještě schopen chodit se svým synem po zahradě, tak budu rád,“ popisoval Španěl.

Photo: The skin graft from Santi Cazorla's arm with his daughter's name tattooed that was used for surgery on his Achilles. [@MARCA] #afc

12:34 – 03. 11. 2017

547 523

Cazorla ale dál pracoval na svém návratu i přesto, že s ním Arsenal neprodloužil smlouvu. Jeho stav se začal lepšit a nakonec se dočkal i nového kontraktu, který mu nabídl španělský Villarreal. 18. července 2018 se Cazorla dostal i na hřiště, když nastoupil k přátelskému zápasu proti Hérculesu.

Ve čtvrtek vyběhl Cazorla do svého 14. zápasu v sezoně. Soupeřem jeho Villarrealu byl vítěz Ligy mistrů Real Madrid.

Ve 4. minutě se dokonce zapsal mezi střelce. Samuel Chukweze potáhl míč na osu hřiště a našel Cazorlu, který technickým obstřelem otevřel skóre zápasu. 

Real ale nepříznivý stav otočil a vedl 2:1. Běžela 82. minuta zápasu, když se opět dostal ke slovu španělský špílmachr. Pablo Fornals nacentroval z levé strany na zadní tyč, kde se objevil 165 centimetrů vysoký Cazorla a hlavou vyrovnal na konečných 2:2. 

Kromě svého návratu na hřiště dokonal i návrat na střeleckou listinu španělské ligy, kde se prosadil poprvé od roku 2012.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme