Messi se při premiéře v zámořské soutěži blýskl gólem. Miami pomohl utnout sérii bez vítězství

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi má za sebou úspěšný debut v Major League Soccer. Sedminásobný držitel Zlatého míče pomohl Miami jednou brankou k výhře 2:0 nad New York Red Bulls a prvnímu ligovému vítězství po jedenácti zápasech.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi se v prvním zápase v MLS prosadil a pomohl Miami k vítězství 2:0 nad New York Red Bulls

Lionel Messi se v prvním zápase v MLS prosadil a pomohl Miami k vítězství 2:0 nad New York Red Bulls | Foto: Brad Penner | Zdroj: USA TODAY Sports

Kapitán argentinských mistrů světa začal zápas na lavičce a na hřiště přišel v 60. minutě za stavu 1:0. Messi se poté prosadil minutu před koncem, kdy zpečetil vítězství Miami. Inter v Major League Soccer (MLS) vyhrál poprvé po sérii osmi porážek a tří remíz.

Po akrobatické přihrávce Jordiho Alby si Argentinec skvěle zpracoval míč a vzápětí krásně našel Cremaschiho, který svému hvězdnému spoluhráči připravil gól na zlatém podnose přímo před prázdnou branku. 

Šestatřicetiletý Messi si vylepšil bilanci v dresu Miami na jedenáct branek v devíti zápasech. Úvodních osm startů si bývalá hvězda Barcelony připsala v U.S. Open Cupu a Leagues Cupu, v němž dovedla Miami k celkovému triumfu.

Messiho premiérový zápas v MLS sledovalo v Red Bull Areně 26 276 diváků a New York poprvé v sezoně vyprodal domácí zápas. Vstupenky na utkání se přeprodávaly až za 1000 dolarů (zhruba 22 tisíc korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme