Mourinho chce v Římě dlouhodobý projekt. ‚Co je u jiných úspěch, u mě je katastrofa,‘ opřel se do kritiků

Nový trenér AS Řím José Mourinho se poprvé veřejně setkal s novináři. Na tiskové konferenci mluvil o nadcházející sezoně, ale i o svých bývalých klubech. Portugalský trenér se ohradil proti tvrzením, že ve svých předchozích angažmá neměl úspěchy.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér José Mourinho

Trenér José Mourinho | Zdroj: Reuters

Osmapadesátiletý trenér naposledy vedl anglický Tottenham. Londýnský klub sice dovedl do finále Anglického poháru, vedení ho však kvůli neuspokojivým výsledkům v lize a na evropské scéně odvolalo.

Mourinho dlouho bez práce nebude, portugalský trenér po sezoně převezme AS Řím

Číst článek

Mourinho se tak rozhodl pro angažmá v Itálii, kde už se mu v minulosi dařilo s Interem Milán. Tentokrát si vybral AS Řím. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, i když jsem tu ještě nic nedokázal, skvěle mě přivítali. Řím nechce okamžitý úspěch, chtějí dlouhodobý projekt. Proto jsem tady,“ uvedl se na tiskové konferenci.

Portugalec se do Itálie vrátil po 11 letech. Během nich vedl Real Madrid, Chelsea, Manchester United a Tottenham. „Je to velká výzva. Když se podíváte na italský fotbal, vidíme finalisty Eura, většina hráčů národního týmu hraje v italské lize. Pokud i přesto není považována za špičkovou ligu, musíme s tím něco udělat,“ řekl Mourniho.

Mourinho si s hlučným kusem plastu na tiskové konferenci poradil osobně

Na tiskové konferenci očekávaně došlo i k osobitým výrokům, kterými je Mourinho známý. Tentokrát se dvojnásobný vítěz Ligy Mistrů ohradil vůči dotazu ohledně toho, zda byla jeho poslední angažmá nepovedená.

„Jsem obětí vlastního úspěchu. V mých posledních třech klubech jsem vyhrál ligový titul s Chelsea, tři poháry s Manchesterem United a dosáhl finále anglického poháru s Tottenhamem. Co je u jiných považováno za úspěch, u mě je považováno za katastrofu,“ uvedl portugalský kouč.

Mourinho zhodnotil své působení v Anglii

Jeho cílem tentokrát bude dát na katastrofu zapomenout. I tak by se totiž dala popsat loňská sezona Říma, kdy ambiciózní celek skončil až na 7. příčce. Mourinho je přesvědčený, že tým je dostatečně kvalitní a hladový, ale zůstává realistou. „Je lehké vyhrávat a pak zjistit, že nemáte na výplaty. Musíme se vydat ekonomicky udržitelným směrem.“

Na otázku, jak na tom bude AS Řím za tři roky, měl Mourinho přesto jednoduchou odpověď.

„Bude slavit.“

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme