‚Mým oblíbencem byl Řepka, z českých hráčů mám radost.‘ Úspěchy West Hamu pohledem z tribuny

Po výtečné minulé sezoně se fotbalovému West Hamu daří i v té současné. V anglické Premier League i v Evropské Lize. Třeba jako v posledním duelu, ve kterém londýnský klub na svém stadionu porazil belgický Genk 3:0. V základní sestavě u toho byl český reprezentant Tomáš Souček a na tribuně reportér Radiožurnálu Sport.

Reportáž Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Křídelník Jarrod Bowen slaví na gól na Olympijském stadionu

Křídelník Jarrod Bowen slaví na gól na Olympijském stadionu | Foto: Tony O'Brian | Zdroj: Reuters

Čtyřletá Lily, šestiletý Kyle a pod nimi u hřiště volající na hráče, kteří se zrovna rozběhávají, osmiletý Ethan. To byli malí, ale velmi hlasití diváci sedící po mé levici v šesté řadě rohového sektoru Olympijského stadionu. Vedle nich máma Emma a hlava rodina – táta James. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Martina Minhy ze zápasu West Hamu United

Pětatřicátník s vytetovaným logem fotbalového West Hamu na předloktí mi před zápasem vysvětloval, že se u nich láska k londýnskému klubu dědí z generace na generaci a že když si to zrovna může dovolit, bere rodinu na fotbal pravidelně. Jakmile jsem mu prozradil národnost, rozvášnil se o českých hráčích. 

„Tomáš Řepka je asi jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, kteří za nás kdy hráli. Byl skvělý, vždycky dával do klubu vše, co mohl. A samozřejmě musím zmínit i Luďka Mikloška, nemůžete mít moc lepších brankářů, než byl on. Zkrátka skvělé, mám radost, že jsou u nás další Češi. Daří se jim velmi dobře,“ narážel James na trojici českých současných reprezentantů hájících aktuálně barvy West Hamu.

Tomáš Řepka nastupoval za West Ham v letech 2001-2006 | Foto: Lee Mills | Zdroj: Reuters

Zatímco záložník Alex Král na svou šanci na Olympijském stadionu stále čeká, dvojice Tomáš Souček, Vladimír Coufal, jak jsem o poločase zjistil, si místní velmi cení.

„10 z 10. Úžasní. Brzy budou legendami. Fantastičtí hráči,“ odpovídají fanoušci West Hamu na otázku, co si myslí o bývalých oporách pražské Slavie.

West Ham i díky českým hráčům zažívá zkrátka novou éru, po patnácti letech je v hlavní fázi evropských pohárů a v lize hraje v posledních sezonách vyrovnané zápasy často i s týmy z takzvané „top 4“. Podle Jamese má na skvělé klubové výsledky vliv i Olympijský stadion, na který se londýnský klub přestěhoval v létě v roce 2016.

„Díky vysoké kapacitě rosteme celkově jako klub. Miluji náš nový stadion. Je pěkný, snadno dostupný a atmosféra v něm je stále skvělá,“ řekl James.

West Ham si nakonec i se Součkem v sestavě celkem jednoduše poradil s belgickým Genkem 3:0 a po třech zápasech v letošní Evropské lize vede suverénně s devíti body skupinu H. I proto si na konci utkání mohla celá Jamesova rodina s dalšími 46 tisíci zazpívat slavnou hymnu kladivářů I`m Forever Blowing Bubbles.

Martin Minha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme