Vzadu pevní a vepředu se popasovat s blokem, líčí kapitán Sparty Hancko plán na norský Viking

Fotbalisté Sparty potřebují k postupu do třetího předkola Evropské konferenční ligy jakékoliv vítězství na hřišti Vikingu Stavanger. Úvodní zápas totiž skončil na Letné bezbrankovou remízou. Norský klub se v Praze moc nepřevedl, když jen dvakrát ohrozil branku soupeře. „Doufám, že to bude víc otevřené, víc fotbalové,“ doufá dánský kouč Sparty Brian Priske.

Stavanger (Norsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán pražské Sparty Dávid Hancko

Kapitán pražské Sparty Dávid Hancko | Zdroj: Profimedia

Dvacet osm na straně Sparty, pět na straně Vikingu Stavanger. Takový byl poměr všech střel v úvodním utkání druhého předkola Evropské konferenční ligy. Gól ale nepadl žádný. Sparta do soupeře bušila, Viking poctivě a zodpovědně bránil. Stoper Dávid Hancko tuší odvetu v podobném duchu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž z norského Stavangeru

„Možná že když hrají doma, zkusí v úvodu víc napadat a něčím nás překvapit. Ale podle toho, jak slavili remízu 0:0, to moc nepředpokládám. Bude to znovu o nás, abychom podali výkon a hlavně je otevřeli gólem,“ vysvětluje kapitán Letenských.

Stejné mínění o průběhu zápasu má i trenér Sparty Brian Priske. „Přeju si, aby obraz hry ze strany Stavangeru byl jiný než před týdnem v Praze. Na druhou stranu si myslím, že tomu tak úplně nebude,“ obává se dánský kouč.

Kdo je kouč Sparty Brian Priske? Naháč, nadšenec do dat, přemožitel Slavie i bývalý hráč Premier League

Číst článek

„Doufám, že to bude víc otevřené, víc fotbalové. Očekáváme, že Norové budou vycházet spíš z defenzivy, že budou bránit v pěti lidech. A pak už je to o naší kvalitě, abychom našli nějakou mezeru,“ míní.

Základem ale bude neinkasovat a byť se očekává, že Viking zrovna dvakrát útočný fotbal hrát nebude, i tak si musí zadáci Sparty v čele s Hanckem dávat pozor.

„Jsou nepříjemní jejich jednoduchostí v přechodu. I u nás se dostali do příležitostí, i když se nám to podařilo zastavit. Klíčové bude, abychom byli vzadu pevní. Pak to bude o naší efektivitě a o tom, jak se dokážeme popasovat s jejich blokem,“ přeje si Hancko a určitě i skalní fanoušci Sparty, kterých by do Stavangeru mělo dorazit necelých sto.

Odveta začne v 19 hodin. Radiožurnál nabídne živé vstupy, Radiožurnál Sport odvysílá kombinovaný přímý přenos, protože ve stejný čas a i ve stejné fázi soutěže hraje Slavia proti St. Joseph’s.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme