Dva odložené zápasy na startu ligového jara. Zlín bojuje s koronavirem, Pardubice skolila viróza

Fotbalisty Zlína zasáhl koronavirus a z rozhodnutí krajské hygienické stanice musejí kvůli vysokému počtu nakažených do pětidenní karantény. Kvůli tomu nebudou moci odehrát nedělní úvodní zápas jarní části první ligy doma s Libercem. O odložení duelu informovala v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Poznar

Útočník Tomáš Poznar | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Jde o druhý odložený zápas 20. ligového kola, které otevře jarní část soutěže. Podle plánu se neodehraje ani další nedělní utkání mezi Pardubicemi a Slováckem, neboť východočeský celek postihla střevní viróza a musel do karantény. Náhradní termíny obou zápasů zatím nejsou známy.

Slávista Řehák dostal za urážení Mosquery z Plzně pokutu 40 tisíc a dvouzápasový trest

Číst článek

V podzimní části této ligové sezony byla odložena tři utkání. Kvůli koronaviru nehrála dva duely v původním termínu Karviná a Slavia v srpnu kvůli odvetě kvalifikace Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť požádala o odložení zápasu s Olomoucí. Všechny tři zápasy se ale v průběhu podzimu odehrály.

Kvůli koronaviru musel před tímto ročníkem každý klub poslat třicetičlenný seznam svého kádru. Řídící orgán soutěže může odložit zápas ve chvíli, kdy je z tohoto seznamu kvůli karanténním opatřením a izolaci nemocných osob k dispozici méně než 13 hráčů do pole a jeden gólman.

Kvůli covidu-19 musela v minulé sezoně do karantény víc než polovina z tehdejších 18 prvoligových celků, odložena byla řada duelů. Problémy s koronavirem měly i další týmy, které ale do izolace nemusely. Všechna utkání se dohrála.

Před touto sezonou LFA rozhodla o tom, že zápasy první ligy se kvůli případným karanténám budou odkládat jen do 25. kola. Pak budou muset týmy k utkání nastoupit, jinak prohrají kontumačně. Nasadit mohou jakékoliv hráče. LFA sáhla k úpravě především proto, aby se neopakovala situace z ročníku 2019/20, kdy se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme