Italské úřady vyšetřují účetnictví fotbalového Juventusu, podezření čelí i Nedvěd

Management Juventusu Turín včetně bývalého českého reprezentanta Pavla Nedvěda čelí podezření z falšování účetnictví. Italská finanční policie prohledala v pátek večer sídlo klubu v Turíně i kanceláře v Miláně, podle médií se státní zastupitelství zajímá o záznamy o přestupech z let 2018 až 2021.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Zdroj: Reuters

Vyšetřování se vedle viceprezidenta Nedvěda, jenž ve vedení Juventusu působí od roku 2010, týká i šéfa kubu Andrey Agnelliho, bývalého sportovního ředitele Fabia Paraticiho, jenž je nyní v Tottenhamu, a dalších tří manažerů.

Podle italských médií jsou v hledáčku prokuratury transakce v celkové výši až 50 milionů eur. Prověřovat se bude mimo jiné výměna bosenského záložníka Miralema Pjaniče za Brazilce Arthura Mela z Barcelony z roku 2020.

Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 Nedvěd hrál za Juventus v letech 2001 až 2009. Po skončení kariéry se v klubu posunul do managementu, v roce 2015 se stal viceprezidentem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme