Vítězství slaví fotbalisté Plzně i Bohemians. Teplice vyšly poprvé střelecky naprázdno

Fotbalisté Plzně ve třetím kole Fortuna ligy slaví první výhru, když v domácím prostředí porazili 3:1 Baník Ostrava. Bohemians těsnou venkovní výhru 1:0 proti Liberci až v nastavení vystřelil talentovaný útočník Matyáš Kozák, který ve Vršovicích hostuje ze Sparty. Bezbrankovou remízou pak skončil duel mezi Jabloncem a Teplicemi, které tak poprvé v sezoně ztratily body.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Plzně Tomáš Chorý slaví proměněnou penaltu proti Baníku Ostrava

Útočník Plzně Tomáš Chorý slaví proměněnou penaltu proti Baníku Ostrava | Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně porazili ve třetím kole první ligy doma Ostravu 3:1 a v sezoně nejvyšší soutěže premiérově zvítězili pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem. Viktorii v 19. minutě poslal do vedení Pavel Bucha, v nastavení úvodního poločasu proměnili penalty domácí Tomáš Chorý a ostravský Matěj Šín.

V 77. minutě přidal pojistku střídající Ibrahim Traoré. Západočeši na svém stadionu v lize zvítězili po pěti zápasech. Baník podruhé v ročníku prohrál a na kontě má jediný bod.

Bohemians zvítězili v Liberci 1:0. Vítězný gól vstřelil v nastavení střídající Matyáš Kozák. Blízko ke změně skóre byl domácí Lubomír Tupta, ale v 59. minutě neproměnil penaltu.

Slovan utrpěl první prohru v ligové sezoně. Hosté, kteří ve čtvrtek vypadli ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s norským Bodö/Glimt, zvítězili po třech soutěžních porážkách a v ročníku nejvyšší soutěže vyhráli i druhý venkovní zápas.

Hráči Teplic remizovali na svém hřišti bez branek s Jabloncem a poprvé v sezoně ztratili body, ani ve druhém domácím utkání v ročníku ale neinkasovali.

Jablonec si připsal druhý nerozhodný výsledek po sobě a stále čeká na premiérový triumf pod vedením trenéra Radoslava Látala. Severočeši venku nevyhráli v nejvyšší soutěži už osmkrát za sebou.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 3. kolo:

Liberec - Bohemians 1905 0:1 (0:0)

Plzeň - Ostrava 3:1 (2:1)

Teplice - Jablonec nad Nisou 0:0

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme