Záložník Král pravděpodobně zamíří ze Slavie do Spartaku Moskva

Záložník Alex Král s největší pravděpodobností odejde ze Slavie Praha do Spartaku Moskva. Ruský celek má podle médií za jednadvacetiletého fotbalistu zaplatit 12 milionů eur (zhruba 310 milionů korun). Podle českého mistra dosud není transfer uzavřený a kluby spolu ještě stále jednají. Trenér Jindřich Trpišovský se už ale smířil s tím, že o reprezentačního středopolaře Pražané přijdou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na jaře slavil Alex Král ještě se spoluhráči ze Slavie

Alex Král (uprostřed) v dresu pražské Slavie | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Hráč vyslovil velké přání využít, nabídku, která je pro nás zajímavá, a pro něj určitě taky.  Zároveň si uvědomujeme, že suma, kterou nám ruský klub nabízí, je extrémně vysoká,“ řekl České televizi sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Pokud se informace o výši částky potvrdí, půjde o druhý nejdražší přestup hráče z české ligy. Nejvyšší sumu za hráče z české nejvyšší soutěže dosud zaplatila Borussia Dortmund, jež získala v roce 2001 Tomáše Rosického ze Sparty za 504 milionů korun.

Slavia Praha se v základní skupině Ligy mistrů utká s Barcelonou, Borussií Dortmund a Interem Milán

Číst článek

Kouč Trpišovský už počítá s tím, že Král odejde. „V kontextu toho, jak Alex tady působil, je to samozřejmě velká ztráta. Je český reprezentant, na evropské scéně odehrál své nejlepší zápasy. Je atypický svým pojetím, oslabení to určitě bude. Ovšem ta nabídka pro klub byla monstrózní, vůbec pro celý český fotbal. Během týdne to poskočilo až na pro mě astronomickou částku. Proto se včera večer vedení klubu domluvilo se Spartakem. Sportovní úsek řekl nějakou definitivní částku, kterou Spartak bez mrknutí oka splnil,“ řekl Trpišovský novinářům.

Král ve středu pomohl Slavii v základní sestavě k výhře 1:0 nad Kluží a postupu do Ligy mistrů. Tu si už ale nejspíš s Pražany nezahraje. „Alex do Spartaku chtěl jít, zkusit to. Pro něj je to obrovská výzva. Nechali jsme to na něm, jak to cítí. Odvedl tu obrovský kus práce. Je to druhý nejdražší přestup, je to vizitka pro něj, pro celý český fotbal. Všichni víme, že o české hráče není úplně rvačka v zahraničí, pokud odcházejí, tak za úplně jiné ceny,“ dodal Trpišovský.

O reprezentačního záložníka, který se do Slavie vrátil před sedmi měsíci z Teplic, projevil ruský klub zájem už na začátku srpna. Tehdy ale Pražané prodej Krále i další opory Tomáše Součka, o něhož Spartak rovněž stál, podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka odmítli.

Trpišovský věří, že Slavia Krále dokáže nahradit. „Máme hráčů v kádru dost. Právě proto, že je o ty hráče zájem, jsme si v uvozovkách dopředu pořizovali třeba Oscara z Liberce,“ dodal.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme