Titulu jsme blízko, ale musíme vyhrát v Hradci. Bílek i po jasném vítězství nad Spartou krotí euforii

Fotbalisté Plzně se znovu přiblížili zisku ligového titulu. V nadstavbové skupině o titul doma porazili Spartu 3:0 a dvě kola před koncem sezony dál vedou tabulku o dva body před Slavií, která zvítězila nad Slováckem také 3:0. Větší spokojenost je ale zatím v Plzni.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Plzně po gólu Spartě

Radost fotbalistů Plzně po gólu Spartě | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Na stadionu ve Štruncových sadech byla po konci zápasu se Spartou pochopitelně velmi dobrá atmosféra. Vyprodané tribuny s plzeňskými hráči slavili důležitou výhru, na kterou domácí fotbalisté zadělali už v prvním poločase, kdy zásluhou Beauguela, Havla a Hejdy dali všechny tři góly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy Michala Bílka, Pavla Vrby a Milana Havla po zápasu Plzeň - Sparta.

Viktoria tak potvrdila, že speciálně na domácím hřišti se jí proti Spartě v posledních letech daří – vždyť naposledy tu s Pražany prohrála v roce 2011.

„Všichni víme, o co nám jde. Motivaci máme obrovskou, navíc když jde o Spartu. Nevím čím to je, ale vždycky, když sem přijedou, tak mi přijdou takoví vláční. Naopak nás ženou lidi, a toho jsme dokázali opět využít,“ říká plzeňský obránce a střelec druhého gólu Západočechů v utkání Milan Havel.

Zatímco domácí měli po zápase logicky výbornou náladu, v kabině Pražanů byla atmosféra úplně odlišná. Sparťané totiž v Plzni ztratili i teoretickou šanci na mistrovský titul. Dvě kola před koncem sezony ztrácejí na první místo devět bodů.

„Odehráli jsme utkání, kde nás Plzeň ve všem převyšovala, a trestala nás za náš nedůraz a naši neschopnost, dostat se v útočné fázi do nějakých zajímavých situací. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatné utkání,“ přiznal po jasné porážce na západě Čech trenér Sparty a bývalý kouč Plzně Pavel Vrba.

Bílek zůstává obezřetný

Viktoria tak i po třetím duelu nadstavbové skupiny o titul zůstává v čele ligové tabulky a dál může snít o tom, že v nejvyšší soutěži po třech sezonách přeruší nadvládu Slavie. Trenér Viktorie Michal Bílek ale o titulu zatím příliš mluvit nechce.

„Já jsem zažil situaci ve Spartě, kde jsme tři kola před koncem měli náskok čtyři body, a pak jsme doma dvakrát prohráli. Tu euforii samozřejmě chápu, protože všichni cítíme, že k titulu jsme hrozně blízko. Ale pro mě je to pořád ještě hodně daleko, protože musíme vyhrát v Hradci,“ zdůrazňuje Bílek.

Viktorii v závěrečných dvou kolech ligové sezony čeká utkání v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové a domácí souboj s Baníkem. Druhá Slavia se představí v Ostravě a ligový ročník zakončí v Edenu pražským derby se Spartou.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme