Slavia ztratila v Teplicích, Boleslav doma porazila Bohemians. Východočeské derby vítěze nepoznalo

Fotbalisté Slavie v desátém kole první ligy jen remizovali v Teplicích bez branek. Pražané sice zůstali spolu se Spartou jedinými dvěma neporaženými týmy soutěže, z druhého místa tabulky ale ztrácejí na městského rivala a obhájce titulu dva body. Mladá Boleslav porazila 2:1 Bohemians 1905 díky brankám bývalých hráčů „Klokanů“. Pardubice ve východočeském derby remizovaly doma s Hradcem Králové 1:1.

Praha (Aktualizováno: 20:43 1. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie v Teplicích pouze remizovali

Fotbalisté Slavie v Teplicích pouze remizovali | Foto: Jan Šťastný, ČTK | Zdroj: Profimedia

Před patnácti tisícovkami diváků v utkání Teplic se Slavií neproměnil v nastavení úvodního dějství domácí Tadeáš Vachoušek penaltu, v 73. minutě rozhodčí po dlouhém přezkoumávání neuznali Pražanům branku kvůli ofsajdu. „Červenobílí“ neskórovali poprvé od březnové porážky 0:1 v Českých Budějovicích.

Slávisté po domácí remíze 1:1 v derby v minulém kole podruhé za sebou v lize ztratili body a zároveň se nedokázali vítězně naladit na čtvrteční druhé utkání skupiny Evropské ligy s Tiraspolem. Tepličtí doma v této sezoně po Plzni a Spartě obrali o body dalšího aspiranta na titul a po třetím kole bez porážky jim patří osmá příčka.

V souboji Mladé Boleslavi s Bohemians ve 29. minutě otevřel skóre Júsuf Hilál, po necelé hodině hry odpověděl za hosty Jan Matoušek, ale v 83. minutě rozhodl o výhře domácích třetí gólovou hlavičkou střídající Matěj Pulkrab.

Středočeši v lize naplno bodovali potřetí za sebou a doma v nejvyšší soutěži porazili Bohemians posedmé v řadě. Svěřenci trenéra Marka Kuliče se posunuli na šesté místo, navíc mají k dobru odložené utkání s Plzní. „Klokani“ v posledních třech venkovních duelech nebodovali a klesli na devátou pozici.

Východočeské derby gólově otevřel v 44. minutě z penalty pardubický kapitán a bývalý hráč Hradce Pavel Černý, v 61. minutě srovnal Štěpán Harazim.

Pardubice doma bodovaly po dvou porážkách, v ročníku nejvyšší soutěže tam však nevyhrály páté z dosavadních šesti utkání a patří jim třinácté místo. Hradec nezvítězil v ligovém derby počtvrté v řadě, po dvou prohrách v něm alespoň bodoval. „Votroci“ nenavázali na triumf z obnovené premiéry trenéra Václava Kotala proti Jablonci (1:0) a jsou desátí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme