Doživotní vyloučení trvalo jen 15 měsíců. Bývalý rozhodčí Pilný je opět členem fotbalové asociace

Kdo viděl v květnu 2016 fotbalový zápas Příbram – Slavia, nikdy na něj nezapomene. Dva z šestice sudích byli evidentně opilí. Proto fotbalová asociace Marka Pilného a Jiřího Jecha potrestala doživotním vyloučením ze svých řad a dvěma roky zákazu činnosti. Pilný je už ale opět členem asociace a žádá o prominutí zbytku trestu, aby mohl zase pískat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalový rozhodčí Marek Pilný

Bývalý fotbalový rozhodčí Marek Pilný | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Byl to klíčový zápas pro oba kluby. Slavii šlo o poháry, Příbram bojovala o to, aby nesestoupila. Chování dvou rozhodčích v tak důležitém zápase ale nebylo standardní. Čtvrtý sudí Pilný, který obvykle mimo jiné signalizuje střídání, napodoboval pohyb čárového rozhodčího a komicky se s ním pohyboval kolem postranní čáry. Brankový sudí Jech dokonce močil u tyče jedné z branek.

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR) potrestala Pilného maximálním možným trestem, tedy dvouletým zákazem vykonávání činností spojených s fotbalovým zápasem a pokutou 150 tisíc korun.

Komise rozhodčích FAČR vyřadila opilé rozhodčí z listiny

Číst článek

Výkonný výbor FAČR v čele s Miroslavem Peltou pak oba doživotně zbavil členství v asociaci, což znamená, že se nemohli účastnit zápasů ani jako hráči.

Jak ale zjistil server Aktuálně.cz, Pilný už je opět členem FAČR. „Pan Pilný požádal, aby směl být znovu přijat za člena Fotbalové asociace ČR. A výkonný výbor s tím souhlasil," potvrdil Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR. Trest tedy trval bývalému rozhodčímu jen asi 15 měsíců.

Bývalý rozhodčí už tak může opět hrát fotbal jako aktivní hráč, čehož také hned využil, a může se také vrátit do fotbalové „politiky“.

Pilný ale také požádal podle Řepky etickou komisi o prominutí zbytku dvouletého trestu zákazu činnosti.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme