Věděl jsem, že se mi to vrátí a povedlo se, těší nejmladšího střelce hattricku v české lize Hložka

Je historicky nejmladším hráčem národního týmu, nejmladším ligovým střelcem a teď zlomil útočník fotbalové Sparty Adam Hložek další rekord. V necelých 19 letech se stal nejmladším střelcem hattricku samostatné české ligy, když třemi góly přispěl k výhře 4:2 nad Opavou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek a Ladislav Krejčí

Adam Hložek a Ladislav Krejčí | Zdroj: Profimedia

Ligu začal hrát už v 16 letech, o dva roky později poprvé oblékl dres reprezentace a teď překonal útočník fotbalové Sparty další významný milník. V necelých 19 letech je historicky nejmladším autorem hattricku v české lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal po hattricku proti Opavě sparťanský útočník Adam Hložek

Hložek byl bezprostředně po zápase trošku překvapený z toho, že je nejmladším autorem hattricku samostatné české ligy. V uplynulých zápasech se mladému útočníkovi Sparty střelecky nedařilo.

Od březnového návratu na trávník po dlouhém zranění se Hložek trefil jen jednou při vysoké výhře nad Teplicemi.

Kritiku nevnímal

Od fanoušků tak v posledních týdnech kromě chvály za svou pracovitost slýchal často i kritiku za neproměněné šance.

„Snažil jsem se to nějak nevnímat, ale když jsi na sociálních sítích, tak to vidíš. Snažil jsem se co nejvíc pracovat na tréninku a v zápasech. Věděl jsem, že se mi to vrátí a povedlo se,“ říká Adam Hložek s tím, že by si zároveň přál, aby mu nedělní hattrick proti Opavě pomohl psychicky i do dalších zápasů. Uvítal by to ostatně i trenér Sparty Pavel Vrba.

„V minulých zápasech měl spoustu šancí, ale bohužel se mu tolik nedařilo. Dnes byl výjimečný, dal tři góly a myslím, že i on si ten zápas užil tak, jak by si ho měl užívat častěji.“ dodal Vrba.

Navázat na své třígolové představení proti Opavě bude moct Adam Hložek opět v neděli, kdy čeká Spartu další ligový zápas v Liberci.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme