Fotbalová Sparta si pojistila trenéra Vrbu, na lavičce zůstane minimálně do léta 2023

Fotbalová Sparta prodloužila o rok spolupráci s trenérem Pavlem Vrbou. Bývalý reprezentační kouč by měl zůstat na lavičce pražského klubu minimálně do léta 2023. Spolu s ním budou v týmu pokračovat asistenti Zdeněk Bečka a Luboš Loučka, stejně jako trenéři brankářů Michal Špit a Martin Ticháček. Letenští o tom informovali na svém webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba.

Pavel Vrba. | Zdroj: Profimedia

„Jsem rád, že jsme se domluvili na pokračování spolupráce. A věřím, že naše společná práce s kolegy v realizačním týmu, hráči a vedením povede k úspěchu, po kterém všichni ve Spartě touží,“ prohlásil Vrba.

Osmapadesátiletý kouč převzal tým loni v únoru po odvolaném Václavu Kotalovi a v dosavadních 51 soutěžních zápasech nasbíral 33 výher, sedm remíz a 11 porážek. Sparta pod jeho vedením v domácí soutěži před vlastními fanoušky ještě neprohrála.

V této sezoně získala v 19 zápasech podzimní části 45 bodů, což je nejvíce od mistrovské sezony 2013/14. Na vedoucí Slavii ztrácí v tabulce tři body.

Rosický spokojen

Tým se sice neprobojoval do vyřazovací fáze Evropské ligy, v níž skončil ve skupině A třetí za Lyonem a Glasgow Rangers, v únoru se však zapojí do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. V úvodu se utká s Partizanem Bělehrad.

„Prodloužení smlouvy s Pavlem Vrbou pro nás představuje přirozený krok na cestě k dosažení našich cílů. Trenér totiž ukázal, že tým dokáže dobře připravit a vyhrávat s ním. Zároveň musíme nadále vylepšovat náš herní styl a rozvíjet jednotlivé hráče. Věříme, že Pavel Vrba je tím, kdo to vše zvládne a Sparta bude získávat trofeje,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický na adresu někdejšího trenéra Plzně, Razgradu, Machačkaly či Žiliny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme