Cyklista Quintana byl diskvalifikován z Tour de France. Měl pozitivní testy na lék proti bolesti

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana přišel o šesté místo na letošní Tour de France. Ze závodu byl diskvalifikován kvůli dvěma pozitivním testům na lék proti bolesti tramadol. Oznámila to Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Aigle (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nairo Quintana

Nairo Quintana | Zdroj: Reuters

Žádný zákaz činnosti Quintana nedostal, takže může startovat na nadcházející Vueltě, kterou v roce 2016 vyhrál. Proti diskvalifikaci z Tour se může do deseti dnů odvolat ke sportovní arbitráži CAS.

Vingegaard si v Paříži dojel pro triumf na 109. ročníku Tour de France, spurt ovládl Philipsen

Číst článek

Quintana měl pozitivní test na tramadol 8. a 13. července, čímž se provinil proti lékařským předpisům UCI. Cyklistická unie tuto látku zakázala v roce 2019 kvůli jejím vedlejším účinkům, kterými jsou ospalost, závratě a ztráta pozornosti. Za doping však její užití považováno není.

Dvaatřicetiletý Kolumbijec zajel na Tour nejlepší celkový výsledek od roku 2016, kdy byl třetí. Předtím obsadil v letech 2013 a 2015 druhé místo vždy za Britem Chrisem Froomem. Vedle Vuelty vyhrál Quintana také Giro d'Italia v roce 2014.

Na Tour de France se neobjevil dopingový případ od roku 2015, kdy byl Ital Luca Paolini pozitivně testován na kokain. Před ním měl poslední pozitivní test v roce 2012 Lucemburčan Fränk Schleck na zakázané diuretikum.

Vítězem letošního ročníku Tour se stal Dán Jonas Vingegaard.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme