Odborníci budou v areálu ústecké Setuzy zjišťovat, odkud pochází obtěžující zápach

Už roky si obyvatelé ústeckého Střekova stěžují na zápach z areálu bývalé Setuzy. Teprve loni na podzim se ale začaly úřady stížnostmi lidí vážněji zabývat. Dnes a zítra se odborníci pokusí zjistit, odkud zápach pochází. V areálu jsou tři možné zdroje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem

Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Jedním možným zdrojem je čistírna odpadních vod, dalším továrna na zpracování řepky a třetím výroba glycerinu a mastných kyselin. Pracovníci odborné firmy budou dnes a zítra zápach měřit a ve čtvrtek by už měli vědět, odkud pochází.

Zhruba do konce března ale potrvá vypracování návrhů, jak by se dal zápach odstranit. Už dříve firmy, kterým areál patří, například utěsnily a vyčistily kanalizaci, to ale nepomohlo.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme