Novinářské snímky poprvé i mimo Prahu. V Plzni začíná výstava Czech Press Photo

V Plzni dnes začne slavnostní vernisáží výstava Czech Press Photo. Ukáže nejlepší snímky profesionálních fotoreportérů, které zachycují významné a zajímavé okamžiky uplynulého roku. Fotografie navíc návštěvníkům její pořadatelé nabídnou na netradičním místě, v obřím stanu na náměstí Republiky u kašny Anděla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězem 19. ročníku soutěže Czech Press Photo 2013 se stal snímek reportéra ČTK Michala Kamaryta „David Rath obžalovaný z korupce přichází k hlavnímu líčení u Krajského soudu v Praze, srpen 2013", který obsadil 1. místo v kategorii Lidé, o nichž se mluví

Vítězem 19. ročníku soutěže Czech Press Photo 2013 se stal snímek reportéra ČTK Michala Kamaryta „David Rath obžalovaný z korupce přichází k hlavnímu líčení u Krajského soudu v Praze, srpen 2013", který obsadil 1. místo v kategorii Lidé, o nichž se mluví | Zdroj: ČTK

K vidění bude 168 fotografií. Jak vítězné snímky soutěže z roku 2013, tak i další zajímavé fotografie, které porota vybrala pro jejich kvalitu, umělecké zpracování nebo atmosféru.

„Poprvé v historii soutěže Czech Press Photo se vítězné snímky nepředvedou jen v Praze na jedné výstavě, ale putují celou republikou. Čtvrtou zastávkou je Plzeň,“ říká mluvčí pořadatelů Martin Svoboda.

Výstava je otevřená zdarma a jejím cílem je upozornit na kvalitu současné české a slovenské fotografie, která je na světové úrovni.

Přestože je výstava uprostřed náměstí, návštěvníci se špatného počasí bát nemusí. „Výstava je ve speciálním stanu, který byl vytvořen pouze pro tuto příležitost,“ dodal mluvčí.

Slavnostního zahájení se ujme dnes v 17 hodin kurátor výstavy fotograf Herbert Slavík. Výstava pak bude otevřená na náměstí Republiky každý den od 10 do 22 hodin až do 20. dubna.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme