Počasí turistice příliš nepřeje, v Českém ráji se snaží zabavit návštěvníky i v dešti

Letošní letní sezona v Českém ráji ukázala, že region umí zabavit návštěvníky, i když prší. Tyto týdny jsou deštivé, návštěvníků ale přesto stále přibývá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přímo pod Valdickou bránou se rozkládá historické centrum. V dálce pak uvidíte také Prachovské skály

Přímo pod Valdickou bránou se rozkládá historické centrum. V dálce pak uvidíte také Prachovské skály | Foto: Václav Žmolík | Zdroj: Český rozhlas

„Včera jsme třeba byli v Mirákulu, to je u Milovic, dneska máme v plánu Cipískovu cestu, zítra chceme jít na pohádku. Pak se chystáme na Kost a ještě chceme zachránit duhu, takže se chystáme k Pelíškovi. Takže máme celý týden co dělat,“ říká Stanislava Nožičková.

Se třemi vnoučaty je zrovna v jičínském infocentru. Chladnější počasí vede návštěvníky také na hrady, zámky a do muzeí, potvrzuje vedoucí jičínského infocentra Pavla Piriová.

A jaká je podle ní v půlce srpna v Jičíně nálada? „Všichni jsou velice nervózní a doufají, že najdou ten správný výlet, a hlavně aby se ohřáli na památce, aby nemuseli nikde venku mrznout, ale vždycky najdeme nějakou variantu,“ tvrdí Piriová.

Návštěvnost od začátku prázdnin stále stoupá. Vůbec nejvyšší byla na přelomu srpna. „Návštěvnost nám stále roste a roste, nejsilnějším dnem byl čtvrtý a jedenáctý srpen, kdy bylo v Jičíně téměř 1300 turistů,“ upřesňuje Pavla Piriová.

Přitom stále platí, že 99 procent klientely tvoří Češi. Za slunečných dní jsou v Českém ráji nejatraktivnější koupaliště, Prachovské skály a cyklostezky.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme