Do konce dluhové amnestie zbývají neplatičům z Hradce Králové už jen dva týdny

Čtyři stovky lidí v Hradci Králové dluží městu za nájem a další služby související s užíváním bytů na 15 milionů korun. Neplatiči nájemného mají už jen dva týdny na využití dluhové amnestie. Město jim odpustí sankce za neplacení poplatků, pokud stihnou uhradit dlužnou částku do konce června.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dluhová past

Dluhová past | Foto: F. Tichý

Ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová vysvětluje, co musí lidé udělat pro to, aby jim město odpustilo sankce za neplacení poplatků.

„Musí dojít na správu nemovitostí doplatit základní dluhy na nájemném a na službách. Pak musí doplatit penále maximálně ve výši 5 tisíc korun, to je 10 procent, a domluvit se s námi a požádat o prominutí penále,“ říká.

Amnestii podle Jaroslavy Bernhardové zatím využilo jen 25 dlužníků. Lidem se přitom opravdu vyplatí.

„Je tady největší dlužnice, která zaplatila 200 tisíc na jistině. To znamená, že uhradila dluhy na nájemném a na službách, a penále se vyšplhalo na téměř 2 a půl milionu. To znamená, že jí bude prominuto zastupitelstvem města 2 a půl milionu korun,“ popisuje ředitelka.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme