V Budějovicích, Jindřichově Hradci a Hluboké si lidé můžou koupit benefiční cihly

Ani letos nebudou v jihočeských městech chybět stánky s benefičními cihlami. První zájemci si je mohli koupit už v neděli v Českých Budějovicích. Akce Cihla se bude po jižních Čechách stěhovat až do začátku srpna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akce cihla

Akce cihla | Foto: Akce cihla

V Jihočeském kraji se k celorepublikové kampani Akce Cihla připojilo občanské sdružení Proutek z Plasné u Kardašovy Řečice a výtěžek z prodeje cihel na stáncích získá právě toto sdružení.

Každý, kdo si letos cihličku koupí, podpoří rekonstrukci vjezdu a vchodu na statek v Plasné, kde Proutek sídlí.

Občanské sdružení pomáhá lidem s postižením žít plnohodnotný život uprostřed běžné společnosti. Nabízí jim možnost žít v chráněném bydlení a pracovat v chráněných dílnách na Jindřichohradecku.

Tam mají klienti Proutku k dispozici asistenty, jinak ale žijí běžným životem. V chráněné dílně si vydělávají peníze, v chráněných bytech potom sami rozhodují o tom, co budou vařit, jestli se sejdou s přáteli nebo na co se budou večer dívat v televizi.

Vedle toho nabízí občanské sdružení Proutek také nejrůznější školení a zabývá se osvětou, aby i většinová společnost věděla, jak se má k lidem s mentálním postižením chovat.

Až do 20. června bude stánek se šamotovými cihlami stát v Českých Budějovicích v Kanovnické ulici. Od 1. do 13. července ho budou moct lidé navštívit u státního zámku v Jindřichově Hradci a od 21. července do 3. srpna u zámku v Hluboké nad Vltavou. Na prodej budou cihly za sto korun, které si můžou lidé pomalovat a vzít domů, nebo je postavit na společnou zeď.

Akce Cihla se v Jihočeském kraji uskuteční už pojedenácté, za tu dobu lidé koupí cihel přispěli občanskému sdružení Proutek více než 1,6 milionu korun.

Lucie Suchánková Hochmanová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme