Na výstavě 'kraslice v Kraslicích' si lidé opět můžou nazdobit velikonoční vejce

V Kraslicích na Sokolovsku můžou lidé ode dneška navštívit tradiční výstavu s názvem „kraslice v Kraslicích“. Letos jde o 15. ročník akce. Návštěvníci si vedle prohlídky můžou dokonce velikonoční výzdobu i sami vyrobit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velikonoce, kraslice (ilustrační foto)

Velikonoce, kraslice (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Velikonoční výstava se do města dostala úplně náhodou.

Zakladatel asociace malířů kraslic České republiky sháněl další místa, kde by výrobky členů mohl vystavovat. A napadly ho právě Kraslice.

I když nemají s velikonočními vajíčky vůbec nic společného, před svátky jara jich tady lidé už 15 let můžou vidět spousty.

A nejde jen o klasické zdobení, zájemci se můžou seznámit i s netradičními technikami. „Například drátování, které předvádí pan Klinkora. Je to letecký modelář, takže má velice jemné ruce a dělá nádherné kraslice.“

„Další netradiční technikou je Madeira, kdy se vyfouknuté vajíčko vyvrtává zubní vrtačkou a následně se zdobí,“ popsala ředitelka městské knihovny v Kraslicích Jana Obstová.

Výstava kraslice v Kraslicích je velmi oblíbená. Každý rok ji navštíví stovky zájemců, a to nejen z Karlovarského kraje, ale prakticky z celé republiky. Letos potrvá do 13. dubna.

Andrea Strohmaierová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme