Důl Paskov, Amazon či Ukrajina budou tématem dalších Hovorů z Lán

Český rozhlas Radiožurnál dnes od 17 hodin odvysílá další Hovory z Lán s prezidentem Milošem Zemanem. Moderátor Jan Pokorný se bude ptát třeba na situaci OKD a Dolu Paskov, mluvit budou také o internetové společnosti Amazon, která už nepočítá s výstavbou distribučního centra v Brně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem | Foto: Khalil Baalbaki

Podle Jana Pokorného bude jedním z témat i situaci na Ukrajině.

„Bude řada témat, která budou i zahraničněpolitická, zejména v souvislosti s děním na Krymu, v souvislosti s Ruskem,“ říká Jan Pokorný a konkretizuje:

„Jestli ty sankce, které byly částečně na Rusko uvaleny, jsou podle prezidenta Zemana efektivní, jestli mohou nějak změnit postoje ruského vedení a proč by vlastně měla být Ukrajina v Evropské unii a proč by tam eventuálně nemělo být i Rusko.“

Hovor se dotkne také kauzy internetové společnosti Amazon, která už nepočítá se stavbou svého distribučního centra v Brně. Jednání o investici, která údajně měla přinést víc než 1500 pracovních míst, trvala několik měsíců a opakovaně ztroskotala na nesouhlasu brněnských zastupitelů.

„Tuším, že to byly poslední Hovory z Lán, kde se Miloš Zeman velice odsudečně vyjádřil už k tehdejšímu rozhodnutí brněnských radních,“ připomíná Jan Pokorný s tím, že bude chtít znát prezidentům názor na vývoj posledních dní.

Jan Pokorný se bude prezidenta ptát mimo jiné na situaci kolem OKD a Dolu Paskov na Frýdecko-Místecku, která se v posledním týdnu zásadním způsobem vyvíjela.

Jana Čermáková, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme