Microsoft představil soubor programů Office pro iPady, čekal na vhodnou chvíli

Společnost Microsoft spouští verzi svého kancelářského balíku Office pro počítačové tablety od technologické jedničky Apple. Programy z balíku Office, tedy textový editor Word, tabulkový kalkulátor Excel a prezentační nástroj Powerpoint, budou ode dneška na internetu dostupné jako aplikace do iPadů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Microsoft Surface

Microsoft Surface | Foto: Microsoft

Firma novinku představila na vůbec prvním velkém vystoupení svého nového ředitele Satyy Nadelly.

„Microsoft prozřel a zjistil, že pokud se chce udržet na trhu, musí oslovit uživatele i na konkurenčních platformách,“ tvrdí technologický editor Hospodářských novin Otakar Schön.

Microsoft na verzi programů pro tablety a další operační systémy pracuje už několik let. Podle Nadelly společnost s jejich představením vyčkávala na nejvhodnější dobu, kdy budou v souladu zařízení, programátorské nástroje a služby.

Přehrát

00:00 / 00:00

O kroku Microsoftu představit balíky Office pro tablety, mluvil ve vysílání Radiožurnálu technologický editor Hospodářských novin Otakar Schön

Je logické, že Microsoft k tomuto kroku přistoupil v době, kdy počítačový trh klesá a je tedy třeba zaměřit se na jinou oblast.

Balík Office byl už loni dostupný pro některé mobilní telefony, ale nesklidil příliš velký úspěch. „Na tom malém displeji se nedá moc pracovat. Kdežto pokud si k tabletu připojíte klávesnici, můžete poměrně dobře nahradit počítač,“ vysvětluje Schön.

Během posledních čtyř let vznikly desítky konkurenčních aplikací pro tablety. Například Apple má vlastní sadu nazvanou iWork, kterou uživatelům nabízí zdarma.

Satya Nadella dříve vedl divizi zaměřenou na serverové služby a z jeho současného postupu v čele společnosti je zřejmé, že se bude snažit služby Microsoftu rozšířit na co největší počet zařízení. Nebude se tedy nejspíš zaměřovat pouze na Windows, ale svůj zájem v budoucnu věnuje i ostatním oblastem.

Alžběta Havlová, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme