Fotbaloví reprezentanti nastoupili poprvé pod Vrbou, s Norskem remizovali 2:2

Fotbaloví reprezentanti mají za sebou první zápas pod vedením trenéra Pavla Vrby. Národní tým v přátelském utkání remizoval s Norskem 2:2. Domácí sice po trefách kapitána Tomáše Rosického a Matěje Vydry dvakrát vedli, aktivnímu soupeři se ale vždy podařilo vyrovnat. Zásahy norského týmu obstarali Elyounoussi a Pedersen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omar Elabdellaoui z Norska (vlevo) atakuje střelce druhé české branky Matěje Vydru

Omar Elabdellaoui z Norska (vlevo) atakuje střelce druhé české branky Matěje Vydru | Zdroj: ČTK

Vrba vsadil na formát, který úspěšně praktikoval během angažmá v Plzni. V rozestavení 4-2-3-1 připadla pozice hrotového útočníka Matěji Vydrovi.

Po třech letech na trávník v reprezentačních barvách vyběhl Adam Hloušek. Hráč německého Norimberku se zařadil na levou stranu zálohy.

Novic na lavičce národního týmu je znám, že dbá na kvalitní a rychlou rozehrávku stoperů směrem dopředu. Na hře českých reprezentantů ale tradiční prvek Vrbovy taktiky vidět nebyl.

"Nejvíc musíme pracovat na rozehrávce odzadu, trvala nám dlouho. Zbytečně jsme dávali spoustu zpětných přihrávek až k Petrovi, což je samozřejmě špatně. Na přechodu musíme hodně zapracovat, když jsme se do finální fáze dostali, tak už jsme byli nebezpeční," pojmenoval největší mezery národního mužstva Tomáš Rosický.

Česká obrana působila sice v úvodních minutách hodně nejistě, byli to ale Norové, kdo udělal první výraznou chybu. Tu potrestal v 11. minutě kapitán českého týmu Tomáš Rosický. Zkušený středopolař zachytil vyhození brankáře Nylanda a tvrdou ranou zpoza šestnáctky ho propálil - 1:0.

O moment později mohl po další akci Rosického zvýšit Vydra. Břevno však bylo o pár centimetrů níže, než by útočník West Bromwiche potřeboval.

Norský výběr po krátkém tlaku domácích zahrozil v 21. minutě, a pro často chybující české mužstvo to bylo varování přímo gólové. Kombinaci norských forvardů zakončil těsně před Čechem Tarik Elyounoussi - 1:1.

Otevřený duel pokračoval i nadále, což vyhovovalo především rychlým hráčům, jako jsou Elyounoussi a Vydra. Šance obou hráčů ale sítě nerozvlnily.

Tomáš Rosický (vlevo) si kryje míč před Rubenem Yttegardem Jenssenem | Foto: ČTK

Aktivní Vydra se dočkal ve 39. minutě, když z malého vápna skóroval po Daridově sklepnutí - 2:1. Pro dvaadvacetiletého mladíka to byla třetí reprezentační branka.

První velká příležitost druhého poločasu přišla v 58. minutě. Elyounoussiho, který se uvolnil z těsného ofsajdu, k radosti vyprodaného stadionu na poslední chvíli pohotovým skluzem odzbrojil Suchý.

Četná střídání obou týmů se v druhé půli podepsala na hře, a tak se diváci bavili hlavně mexickými vlnami. Když už se zdálo, že domácí s přehledem uhlídají výhru, překvapil Čecha v 88. minutě střelou zpoza vápna Pedersen – 2:2.

"Dalo se to chytit a chytit jsem to měl. Bohužel jsem to ale nechytil, to se někdy stane. Udělal jsem technickou chybu, která vyústila v to, že balón vlétl do sítě," přiznal své zaváhání při Petr Čech.

Přípravné fotbalové utkání v Praze:

ČR - Norsko 2:2 (2:1)


Branky:
11. Rosický, 39. Vydra - 21. Elyounoussi, 88. Pedersen. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). Diváci: 17.039.

ČR:
Čech - Rajtoral (46. Gebre Selassie), Suchý, Mazuch (46. M. Kadlec), Limberský (61. Pudil) - Hübschman - Dočkal (72. Hušbauer), Rosický (46. Kolář), Darida, Hloušek (46. Lafata) - Vydra. Trenér: Vrba.
Norsko: Nyland - Elabdellaoui, Hangeland, Forren (46. Nordtveit), Högli - Skjelbred (64. Pedersen), Jenssen, Johansen (46. Tettey), Elyounoussi - Dähli, Abdellaoue (61. Huseklepp). Trenér: Högmo.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme