Lochkovský tunel se na víkend uzavře, po požáru zkontrolují jeho bezpečnost

Lochkovský tunel na Pražském okruhu je od sobotní desáté hodiny uzavřený. Důvodem je kontrola technologií. Pokud půjde vše podle plánu, tunel by se mohl otevřít už v neděli v poledne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavřený Lochkovský tunel na Pražském okruhu

Uzavřený Lochkovský tunel na Pražském okruhu | Zdroj: ČTK

Objízdná trasa vede přes Jižní spojku a Barrandovský most.

V minulých dnech museli řidiči projíždět tunelem pouze jedním tubusem. Ten druhý byl uzavřen po požáru kamionu v polovině ledna.

Nyní se plánuje obnovení provozu Lochkovského tunelu v obou směrech. Ještě předtím ale musí být tunel podle Milana Tůmy z Ředitelství silnic a dálnic na čtyřiadvacet hodin zcela uzavřen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lochkovský tunel se na víkend uzavře

„Budou tady probíhat protipožární zkoušky a kontrola technologií v rámci pravidelné údržby,“ vysvětluje Tůma.

Jak dodává, provoz by mohl být obnoven v neděli kolem poledne. „V případě, že by byl nějaký problém, bude odstávka pokračovala dál, zatím ale vše nasvědčuje tomu, že se doprava pustí už v neděli,“ věří Tůma.

Pravý tubus Lochkovského tunelu musel být uzavřen po požáru kamionu, k němuž došlo 13. ledna. Vůz vzplál kvůli technické závadě zhruba ve třech čtvrtinách tunelu.

Silničáři měli nejprve obavy, že budou tubus ve směru od dálnice D1 směrem na Plzeň opravovat měsíce. Nakonec se ukázalo, že oheň nenapáchal tak velké škody.

Na místě musela být opravena vozovka, kabely a kabelové lávky. Celkové náklady na opravu vyčíslilo Ředitelství silnic a dálnic na necelých 6 milionů korun.

Uzavřený Lochkovský tunel | Foto: Český rozhlas


Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme