Autor

Jana Petrová

(externí spolupracovnice)

Znamení: Rak (1969) – jsem přesně o 612 let mladší než základní kámen Karlova mostu

Životní motto: Jedna z mnoha variací Kantova kategorického imperativu (Chovat se tak, jak bych si představovala, aby se ke mně chovali ostatní.)

Co dělám v rozhlase: Na Radiožurnálu je to koordinace, tvorba a interpretace zpravodajských relací, v Českém rozhlase Liberec pak moderuji víkendové ranní a odpolední bloky a chci Vám udělat radost i v Písničkách na přání.  

Před rozhlasem: To byla další práce snů - byla jsem nejen ošetřovatelkou cizokrajných zvířat v královédvorském Safariparku, ale později jsem měla na starosti i návštěvnický provoz a spolupráci s médii. Cesta do rozhlasu byl pak jen další životní, a hlavně osudový, krok. A jelikož mám ráda uzavřené kruhy, tak před pár lety jsem se do zoo ve Dvoře vrátila jako sezónní průvodkyně.

Co mě baví: Úplně normální věci. A taky mám cíl: každý den rozesmát aspoň jednoho člověka.

Co mě nejvíc dostane: V poslední době asi slušné chování jiných lidí (nezdá se Vám, že ho je jak šafránu?).

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Tady se toho napovídá…

RSS autora

Články autora

|Jana Petrová, Jan Piroch |Zprávy ze světa

Papež zahájil pašijový týden

Papež Benedikt XVI. dnes, na Květnou neděli, zahájil předvelikonoční pašijový týden. Při svém kázání prohlásil, že jeho víra mu dává odvahu, aby nebyl zastrašen kritiky. Podle pozorovatelů se tak nepřímo vyjádřil k obrovskému skandálu se sexuálním zneužívám nezletilých, jehož se dopouštěli duchovní.

|Jana Petrová, Veronika Malá |Zprávy z domova

Poslanci budou znovu diskutovat o poplatcích ve zdravotnictví

Návrh na zrušení poplatků za pobyt novorozenců a jejich matek v nemocnicích má připravený místopředsedkyně lidoveckých poslanců Michaela Šojdrová. S jeho předložením sněmovně už čeká jen do zítřka. Důvodem je to, že by se mohla případně dohodnout na kompromisu se šéfy koaličních stran, kteří se scházejí právě zítra.

|Milan Kopp, Jana Petrová |Ekonomika

Gazprom snížil dodávky zemního plynu na Ukrajinu o dalších 25 procent

Konflikt kvůli dluhům za plyn mezi Ruskem a Ukrajinou se dál vyostřuje. Ruský plynárenský gigant Gazprom snížil dodávky plynu na Ukrajinu. A to o dalších pětadvacet procent. Celkově tak Gazprom omezil export ruského plynu na Ukrajinu o polovinu. Důvodem jsou neuhrazené dluhy ze strany Kyjeva. Evropa situaci sleduje, protože přes Ukrajinu proudí až 80 procent ruského plynu dál na Západ. Podle českého vládního zmocněnce pro energetickou bezpečnost Václava Bartůšky tahanice mezi Gazpromem a Ukrajinou nebudou mít bezprostřední dopad na dodávky zemního plynu do České republiky.