Autor

Andrea Bzonková

Svou první rozhlasovou anketu jsem natočila v roce 2005, poté jsem vyzkoušela práci redaktorky v regionální televizi, stala se matkou, pracovala jako editorka v regionálních novinách a nyní jsem opět na půdě Českého rozhlasu Olomouc.

Volný čas trávím s rodinou a přáteli. Pokud mám čas, ráda se projedu na kole, jdu do přírody a v neposlední řadě si zalyžuji.

RSS autora

Články autora

|Marie Matúšů, Andrea Bzonková |Zprávy z domova

Češi a cizinci se sejdou u společného oběda

V jednu hodinu po poledni dnes zasednou ke společnému stolu Češi a cizinci, kteří žijí dlouhodobě v Česku. Cílem programu Rodina od vedle je seznámení s kulturou a gastronomií různých zemí. Jen v loňském roce se podobných společných obědů zúčastnilo v celé České republice na pět desítek rodin. Letos se cizinci s Čechy sejdou nejen v Praze, ale i třeba v Olomouci.

|Andrea Bzonková, Katarína Brezovská |Zprávy z domova

České dráhy zaplatí Olomouckému kraji pokutu za zpožďování vlaků

Olomoucký kraj uložil železnici sankci 5 a půl milionu korun za to, že vlakové spoje nejezdí včas. Krajský úřad si od drah vlaky objednává a také za ně platí. Ročně přispívá až třemi sty milióny korun. České dráhy tak zajišťují pravidelné spoje do všech oblastí na Olomoucku. Vlaky se ale zpožďují, a tak se krajský úřad rozhodl pro finanční sankci.

|Andrea Bzonková |Zprávy z domova

Do 2. kola senátních voleb na Přerovsku postoupili kandidáti levice

Na Přerovsku skončilo první kolo doplňovacích voleb do Senátu. O přízeň voličů se ucházelo osm kandidátů. Do druhého kola, které se uskuteční za týden, postoupili Jiří Lajtoch z ČSSD a Jozef Nekl z KSČM. Jejich souboj je vyrovnaný, oba dostali přes 20 procent hlasů. Vítěz v horní parlamentní komoře obsadí volné křeslo po Jitce Seitlové, která se stala zástupkyní ombudsmana.

|Marie Matúšů, Andrea Bzonková |Zprávy z domova

Ministr Nečas odvolal z funkce ředitele olomouckého úřadu práce

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas dnes odvolal z funkce ředitele olomouckého úřadu práce Luďka Krystýna. Ten byl před dvěma dny obviněný ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Řízením pracovního úřadu je dočasně pověřen současný vedoucí olomouckého odboru zprostředkování a poradenství Roman Chlopčík.