Autor

Petr Hrčka

Co v rozhlase dělám:
V rozhlase připravuji a čtu zprávy. Jsem externím spolupracovníkem a kryji tak záda našim rozhlasovým Gráciím - Lence Blažejové a Tereze Hájkové.

Jak jsem se k této práci dostal:
Od zhruba svých deseti let jsem byl pevně rozhodnut, že budu dělat v rádiu a televizi. No a povedlo se.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Znáte ten pocit, když děláte něco, co máte opravdu rádi? Tak přesně to je to mé rozhlasové "nej".

Dosavadní kariéra:
Ve dvaceti letech jsem zašel na konkurz do jistého regionálního rádia, kde jsem pobyl pět krásných let. Poté jsem se rozhodl něco ve svém životě změnit a tak momentálně působím v České televizi jako redaktor sportu a v Českém rozhlase jako zprávař.

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
Mám rád staré české filmy a seriály a rovněž dnes už většinou nežijící významné české herce. Nejraději pak komedie či detektivky. V tomto případě pak s chutí zvolím i francouzskou kinematografii. Miluji fotbal a sport jakéhokoliv druhu, nejraději pak v gaučové pozici. Tyto koníčky ovšem museli jít na nějaký čas stranou. Veškerý volný čas nyní patří dětem, neb jsem hrdým a šťastným otcem dvojčat.

 

Spolupráci s rozhlasem ukončil v prosinci 2023.

RSS autora

Články autora

|Jan Kaliba, Petr Hrčka, Tereza Jelínková |Fotbal

Fotbalisté Baníku hýří před zápasem se Spartou sebevědomím

Už se stalo tradicí, že zápas fotbalistů pražské Sparty a ostravského Baníku znamená mimo jiné povel zahájit policejní manévry. Jiné to nebude ani před dnešní předehrávkou 21. kola Gambrinus ligy. Do ulic hlavního města vyrazí dohlížet nad chováním fanoušků 400 policistů a v akci bude i policejní vrtulník. Předem ale slibují drancování metropole jenom ostravští fotbalisté.