Clintonová píše thriller z prostředí politiky. S knihou Stav teroru jí pomáhá kanadská spisovatelka

Americká politička a známá fanynka mysteriózních románů Hillary Clintonová se nyní sama pustila do psaní knihy v takovémto stylu, informovala agentura AP. Clintonová na thrilleru s názvem State of Terror (Stav teroru) pracuje se svojí přítelkyní a kanadskou spisovatelkou Louise Pennyovou. Román se má objevit na pultech knihkupectví 12. října.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová

Hillary Clintonová | Zdroj: Reuters

V příběhu vystupuje nezkušená ministryně zahraničních věcí, zastávající post v kabinetu svého politického protivníka. Románová ministryně je vržena do situace, kdy „série teroristických útoků převrátí celosvětový řád v chaos“.

Jak poznamenává AP, zápletka knihy není vzhledem ke kariérnímu pozadí Clintonové, která sama zastávala post ministryně zahraničí v kabinetu Baracka Obamy, nijak překvapivá.

„Psát thriller s Louise je sen, který se stal skutečností,“ řekla Clintonová, která k Pennyové a dalším autorům detektivní literatury již dříve vyjadřovala obdiv.

„Vychutnala jsem si každou z jejích knih i s jejich postavami a mám také radost z našeho přátelství. Nyní dáme své zkušenosti dohromady, abychom mohly objevovat spletitý svět diplomacie, v níž jde o hodně, a zrady. Není všechno takové, jaké se zprvu zdá,“ uvedla Clintonová.

Pennyová spolupráci okomentovala slovy: „Než jsme začaly pracovat, bavily jsme se o jejím působení (Clintonové) jako ministryně zahraničí. Co bylo její nejhorší noční můrou? Stav teroru je odpověď.“

Clintonová již v minulosti napsala několik knih, nikdy však žádnou beletristickou. Například svoji porážku v prezidentských volbách, v nichž v roce 2016 kandidovala proti Donaldu Trumpovi, popsala v díle What Happened (Co se stalo).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme