Životními pády zkoušený zpěvák Robbie Williams slaví 50 let. Připravuje se na letošní koncert v Londýně

Pro Američany je prý moc britský. Britové to s ním zase myslí tak vážně, že dokonce v jednu chvílí o něm uvažovali jako o novém Jamesi Bondovi. Vždy ale zůstal hlavně u hudby. Zpěvák Robbie Williams slaví padesátiny.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Robbie Williams slaví padesátiny

Zpěvák Robbie Williams slaví padesátiny | Zdroj: Reuters

Celosvětové show, dvanáct studiových desek, ale také britský humor nebo životní propady – jak v kariéře, tak osobním životě. Všechno tohle ale začalo ve Williamsových 16 letech, tedy v roce 1990. V Manchesteru tehdy vstoupil do pětičlenné skupiny Take That a v podstatě okamžitě společně pobláznili celou Británii.

Dynamika a obrovské množství fanynek ale Robbiemu Williamsovi neumožnili v tak mladém věku v kapele dál pokračovat. Právě tehdy budil pozornost nemístnými žerty a nejen alkoholovými eskapádami. Bylo to způsobeno i tím, že fanynky tolik nevěřily, že by jako sólový interpret mohl prorazit.

„Dneska jsem byl vzhůru celou noc. Přijde čas spánku a moje tělo řekne – tak to ne! Hodiny se převaluji a snažím se vyřešit beztvarou hroudu věcí. Strach, stud, bolest. Celá škála lidských emocí. Teď jsem táta čtyř dětí. Je neuvěřitelné, co všechno se v mém životě stalo. Ale mám stále pocit, že mě minulost stále drží pod krkem,“ svěřuje se britský zpěvák.

V aktuální čtyřdílné sérii Netflixu před kamerou komentuje své starší videozáznamy z uplynulých více než tří dekád. Během ní posluchače oslovil nejen úspěšnými popovými písněmi, občas si odskočil i ke swingu.

‚Kdo ví, co přijde‘

O životních pádech toho Robbie Williams ví až moc. Několikrát kvůli depresím musel koncert zrušit a o kolapsech na turné ani nemluvě. Během jednoho odloučeného období od veřejného vystupování ale vznikl celosvětový hit Angels z roku 1997.

„Kdo ví, co přijde. Ale uvědomuju si, že tohle období, které je nejdelší v mém životě, je zatím to nejkrásnější. Žiju teď úplně jinak. Jiným způsobem. A přijímám, jaký můj život je. Nesnažím se tomu bránit, ani proti tomu bojovat. Přišel jsem na to, jak s tím žít,“ doplňuje Williams.

Robbie Williams se několikrát představil i českým fanouškům. Poprvé to bylo v roce 2003. V srpnu 2017 pak zazpíval před 30 tisíci diváky na letišti v pražských Letňanech. Teď už se připravuje na svůj zatím jediný koncert v letošním roce, který odehraje v londýnském Hyde Parku, a to na začátku července.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme