Výstava v Londýně odkryla neznámé snímky Rolling Stones. Fotograf Sanchez doprovázel kapelu i ve studiu

Asi třicet dosud nikde nezveřejněných snímků kapely Rolling Stones vystavuje galerie v Londýně. Autorem přes půl století starých fotografií je britský fotograf Tony Sanchez, který měl tehdy ke kapele velice blízko. Sbírku zpřístupnili teprve Sanchezovi vnuci, kteří fotografie našli na půdě a rozhodli se je zveřejnit.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tony Sanchez dělal osm let fotografa a asistenta kytaristovi kapely Keithu Richardsovi, od kterého si mimo jiné vysloužil přezdívku „Španělský Tony“.

‚Nové album, nová hudba, nová éra.‘ The Rolling Stones po sedmi letech vydají další desku

Číst článek

Mezi často neformálními černobílými i barevnými fotkami jsou snímky Keitha Richardse a jeho motorky nebo záběry ze studia, když Rolling Stones nahrávali album Beggars Banquet z roku 1968, u kterého se Sanchezovi snímky objevily na přebalu alba.

Tony Sanchez dokumentoval i pobyt kapely v jižní Francii, kam se začátkem 70. Let přesunula kvůli britské daňové politice. Některé z fotek jsou zveřejněné i na serveru BBC nebo na webu J/M Gallery, která výstavu pořádá.

„Španělský Tony“ vydal koncem 70. let knížku o své éře prožité se Stouny, ale vložil do ní pouze pár fotek. Kam se poděly zbylé snímky, bylo tehdy záhadou.

Britský deník The Telegraph to vysvětluje tak, že po smrti Sancheze v roce 2000 zdědil fotografie jeho syn Steve, se kterým měl ale kytarista údajně komplikované vztahy. Steve svým dětem o sbírce řekl až na sklonku života.

Teprve fotografovi vnuci Nick a Matt Sanchezovi pak snímky našli na půdě a rozhodli se je zveřejnit. Výstava v londýnské galerii potrvá do 5. března.

Helena Berková, eza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme