Reklama na skláře, nebo nové album Rolling Stones? V Londýně vyšel inzerát se znaky populární kapely

Před pár dny v lokálním plátku v londýnské čtvrti Hackney vyšel nenápadný inzerát na sklenáře. Ten ale stihl způsobit v hudebním světě pořádný rozruch. Vypadá to totiž, že nejde o inzerát, ale skryté ohlášení nového alba skupiny Rolling Stones.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V inzerátu stojí: „Náš přátelský tým vám slibuje spokojenost. Řekněte: ‚poskytni mi úkryt‘ a my vám opravíme rozbitá okna“.

Tomu, že by mohlo jít o Rolling Stones, napovídají některé použité výrazy. Například „spokojenost“, anglicky „satisfaction“, což je název jednoho z největších hitů slavné kapely. Posléze jsou další klíčová slova: „rozbitá“ – „shattered“, což je další písnička skupiny, a pak zvláštní a trochu neobratné: „poskytni mi úkryt“, v originále: „gimme shelter“, aneb mázev další písně.

Inzerát obsahuje i grafické narážky. Firma Hackney Diamonds má v tečce nad „i“ vyplazený jazyk a byla údajně založena v roce 1962, což je rok, ve kterém vznikli i Rolling Stones.

Proč by ale kapela otiskla inzerát v malém deníku a vydávala se za sklenářskou firmu? Odpověď je prostá: protože může.

Nové album Rolling Stones nepotřebuje příliš reklamy. Vzbudit ve fanoušcích očekávání je záhodné. Nejlepší reklama je totiž taková, kterou lidé sami šíří a takový inzerát má rozhodně ve světě sociálních sítí virální potenciál. Zároveň musel ve srovnání s velkou reklamní kampaní stát zlomek ceny.

Watts naposledy?

Náznaky, že se chystá nové album, už nedávno vypustil kytarista Keith Richards, když říkal, že kapela má ještě spoustu materiálu a fanoušci rozhodně neslyšeli naposledy bubnovat Charlieho Wattse. To byl hudebník kapely, který zemřel před dvěma lety.

Zpěvák Mick Jagger slaví osmdesátiny. Místo pódia chystá oslavu mezi rostlinami v botanické zahradě

Číst článek

V inzerátu se ale uvádí i telefonní číslo. Když na něj zavoláte, tak se ozve záznamník, který s místním přízvukem řekne: „Vítejte u Hackney Diamonds, specialistů na opravy skla. Otevíráme na začátku září, registrujte se na hackneydiamonds.com.“

Na stránce pak můžete najít formulář pro odběr novinek. Jelikož zákon vyžaduje uvádět název firmy, která osobní údaje zpracovává, zjistíte, že jde o Universal music Group. To je hudební vydavatelství, se kterým mají Rolling Stones smlouvu.

Vyloučené také není, že samotné album ponese právě název Hackney Diamonds. Jde totiž o slangové označení pro roztříštěné sklo, konkrétně o střepy, které zůstanou na ulici po rozbitém čelním skle auta nebo vymlácené výloze. Víc se ale zřejmě dozvíme až začátkem září, jak slibuje inzerát i hlas na záznamníku.

Kateřina Schmiedová, fos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme