Duo Willikensová a Ivkovic i nové hlasy elektronické scény. Festival SHTGN láká na netradiční hudbu

Již třiadvacátý ročník festivalu SHTGN (dříve Shotgun festival) se odehraje 8. až 9. září na severu Čech poblíž Hrádku nad Nisou. Dvoudenní hudební akce se i letos zaměří na neotřelou elektronickou taneční hudbu. Čeští, polští i němečtí návštěvníci se na festival SHTGN nevrací jen díky programu, ale i rodinné atmosféře bez návalů typických pro velké letní hudební akce pod širým nebem.

Hrádek nad Nisou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lena Willikens a Vladimir Ivkovic

Hlavními hosty letošního ročníku festivalu jsou Lena Willikens a Vladimir Ivkovic. | Zdroj: SHTGN

Hlavními hosty letošního ročníku festivalu jsou Lena Willikensová a Vladimir Ivkovic. Odchovanci známého düsseldorfského klubu Salon des Amateurs se proslavili díky kombinování na první pohled neslučitelných hudebních stylů: krautrocku, goa trance, idm, acidu nebo techna.

Laura BCR | Zdroj: On Board Music

Svůj osobitý styl na hony vzdálený hlavnímu proudu předvedli ve všech známých světových klubech. Na SHTGN festival přivezou společné vystoupení.

Pořadatelé se již tradičně zaměřují na čerstvé objevy elektronické scény. Letos je zastoupí Nizozemec Tamo Hesselink: ostřílený DJ se aktuálně na hudební scéně díky vlastní tvorbě etabluje i jako producent.

Stejným případem je i další host festivalu: berlínská DJka a hudebnice Laura BCR, prezentující lehčí a poslechovější odnože elektronické hudby. Seznam zahraničních hostů uzavírá Steffen Bennemann, pořadatel slavného festivalu Nachtdigital.

Oblaka | Zdroj: LTE

Domácí scénu zastoupí hudebník Průvan, jehož skladby spojují elektronické styly techno, dubstep a drumandbass.

Dalším výrazným zástupcem Česka bude umělec Oblaka, který na festivalu představí nové živé vystoupení.

Tuzemsko zastoupí i další. Namátkou: Kletis a Kobayashi Mara, Kredenc, Leoht nebo Servicebot. Hudebníci během páteční a sobotní noci vystoupí na dvou pódiích, denní hudební program je připraven i během soboty.

Vstupenky za výhodnější cenu je možné zakoupit v předprodejích, k dispozici budou také na místě.

Na co se letos těšit? | Zdroj: SHTGN

Ondřej Golis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme