Začíná přehlídka Tady Vary. Celorepublikovou akci zahájí vítězné drama z Cannes Anatomie pádu

Ve středu začíná filmová přehlídka Tady Vary. Do celorepublikové akce, kterou pořádá tým karlovarského festivalu, se zapojí přes pět desítek kin. V nich organizátoři uvedou filmové novinky ze zahraničních festivalů nebo oblíbené komedie, jako je Láska nebeská. Podzimní část programu zahájí vítězný snímek z Cannes – drama Anatomie pádu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projekt Tady Vary zahájí vítězný snímek z Cannes Anatomie pádu

Projekt Tady Vary zahájí vítězný snímek z Cannes Anatomie pádu | Zdroj: Aerofilms

Film vypráví o spisovatelce, která je podezřelá z vraždy svého manžela. Jediným svědkem události je téměř nevidomý syn.

Skvělé herecké výkony v Anatomii pádu podávají všichni. Sandra Hüllerová (dříve známá z filmu Toni Erdmann) v hlavní úloze hraje ve třech jazycích, s různou mírou ne/jistoty s tím spojenou. Ztvárňuje ženu silnou, byť znejistělou a pod tlakem. Jejího syna představuje Milo Machado Graner, napsal o filmu z Cannes zpravodaj Pavel Sladký. 

Anatomie pádu je justičním dramatem i reflexí manželského vztahu. Vítěz Zlaté palmy z Cannes ve 150 minutách je anatomií nejen pádu, ale také moderního soudnictví, hlavních postav i autorské kariéry samotné francouzské režisérky Justine Trietové, napsal o filmu Deník N.

V listopadu diváci uvidí také Napoleona, historický film režiséra Ridleyho Scotta.

Nově si mohou zájemci koupit předplatné na 10 filmů. Ty budou pořadatelé promítat jednou měsíčně až do jara příštího roku.

Martin Hrnčíř, til Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme