Letošní předávání Oscarů zeštíhlí. Umělci v osmi kategoriích nedostanou sošku v přímém přenosu

Letošní televizní přenos udělování filmových cen Oscarů, které se uskuteční 27. března, bude mít „štíhlejší“ formát. Organizátoři se totiž rozhodli, že ceny v osmi soutěžních kategorií předají mimo přímý přenos, uvedla agentura AP. Oscaři mají celkem 23 kategorií.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ceny Oscar (ilustrační foto)

Cílem je podle prezidenta akademie vytvořit „vitálnější, rychlejší a významnější představení“ pro televizní diváky. Ilustrační foto | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Změna při 94. ročníku bude spočívat v tom, že předávání sošek v divadle Dolby Theater začne o hodinu dříve než televizní přenos. Mimo záběry kamer budou předány například ceny za masky, výpravu a dekoraci či za krátkometrážní filmy.

Nominace na Oscary vede netflixovská Síla psa a sci-fi Duna. Bodovalo i japonské Drive My Car

Číst článek

Cílem je oscarovou ceremonii zatraktivnit a dát jí větší spád. Televizní přenos předávání prestižních sošek totiž v posledních letech trápí výrazný úbytek diváků.

Akademie se tím snaží čelit výraznému úbytku diváků. Vloni ceremonii v televizi sledovalo méně než 10 milionů lidí, což bylo o 56 procent méně než v roce 2020, kdy slavnostní večer rovněž zaznamenal velmi slabý výsledek.

Změnu oznámil David Rubin, prezident Akademie filmového umění a věd, která ocenění uděluje. Podle něj je cílem vytvořit „vitálnější, rychlejší a významnější představení“ pro televizní diváky.

Nominovaní se na Oscary bez očkování nedostanou. Akademie zveřejnila covidová pravidla předávání

Číst článek

„Uznáváme, že jde o televizní představení v přímém přenosu a musíme dát přednost televiznímu publiku,“ uvedl Rubin podle serveru časopisu Vanity v dopise adresovaném členům akademie.

„Uvědomujeme si, že podobné změny mohou vyvolat obavy ohledně spravedlnosti. Žádáme vás, abyste pochopili, že naším cílem je najít takovou rovnováhu, aby si nominovaní, vítězové a diváci show užili,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme