Théoden z Pána prstenů a kapitán filmového Titaniku. Zemřel herec Bernard Hill, bylo mu 79 let

Ve věku 79 let v neděli brzy ráno zemřel britský herec Bernard Hill, známý především díky rolím v oscarových filmech Titanic a trilogii Pán prstenů. Informoval o tom server BBC News s odkazem na hercovu agentku. Rodina zatím žádné oficiální vyjádření nevydala.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodák z Manchesteru ztvárnil krále Théodena ve dvou dílech fantasy trilogie natočené podle knih spisovatele J. R. R. Tolkiena

Rodák z Manchesteru ztvárnil krále Théodena ve dvou dílech fantasy trilogie natočené podle knih spisovatele J. R. R. Tolkiena | Zdroj: Profimedia

Hilla proslavila role kapitána Edwarda Smithe v Titaniku, který získal jedenáct Oscarů. Rodák z Manchesteru ztvárnil také krále Théodena ve dvou dílech fantasy trilogie natočené podle knih spisovatele J. R. R. Tolkiena.

Poslední díl s názvem Pán prstenů: Návrat krále získal rovněž 11 zlatých sošek. Jediný další film, který dostal stejný počet filmových cen americké Akademie filmového umění a věd, je Ben Hur z roku 1959.

Na televizních obrazovkách se Hill objeví ve druhé sérii britského dramatického seriálu Respondér, který začne BBC vysílat v neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme