Zpátky na vrcholu. Avatar sesadil Avengers: Endgame z čela žebříčku nejvýdělečnějších filmů

Avatar je po dvou letech opět komerčně nejúspěšnějším snímkem všech dob. Stalo se tak poté, co sci-fi hit Jamese Camerona z roku 2009 znovu nasadila kina v Číně, uvádí agentura Reuters. Avatar se držel na čele tabulky nejvýdělečnějších filmů celých deset let, než ho v červenci 2019 vystřídal superhrdinský akční snímek Avengers: Endgame. 

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tvůrci komiksové adaptace z produkce studia Marvel v sobotu na sociálních sítích pogratulovali Jamesi Cameronovi symbolickým předáním rukavice, která v jejich snímku vládne všemu.

Podle serveru Box Office Mojo, který mapuje tržby filmů, překonaly celkové tržby Avatara 2,8 miliardy dolarů (v přepočtu asi 61,3 miliardy korun). Více než dvě třetiny z toho vznikly v kinech mimo USA.

Srovnávání vybraného vstupného v absolutních číslech má ovšem své nedostatky. Nebere totiž v potaz inflaci ani vzrůstající ceny lístků do kina.

Cameron posledních několik let zasvětil natáčení dalších čtyř dílů Avatara. Premiéra prvního z nich už ale byla několikrát odložena, naposledy i kvůli koronavirové pandemii. Prozatím se s uvedením Avatara 2 počítá na prosinec 2022.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme