‚Nevyhnutelný důsledek brexitu‘. Ryanair opustí londýnskou akciovou burzu, nevyplatí se jim

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se rozhodla, že své akcie příští měsíc stáhne z Londýnské akciové burzy (LSE). Firma své rozhodnutí v pátek zdůvodnila nízkým objemem obchodů, který podle ní neospravedlňuje náklady spojené s přítomností na LSE. S akciemi Ryanairu se obchoduje i na burze v Dublinu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadla společnosti Ryanair

Odchod z londýnské burzy je podle O’Learyho součástí strategie pro splnění regulačních požadavků Evropské unie | Foto: Jason Cairnduff | Zdroj: Reuters

Aerolinky už začátkem tohoto měsíce uvedly, že o odchodu z LSE uvažují. Poukázaly přitom na regulační komplikace spojené s odchodem Británie z Evropské unie, upozornila agentura Bloomberg.

Nad leteckými společnostmi sídlícími v Evropské unii musejí mít většinovou kontrolu akcionáři z členských zemí.

‚Nedostatečné vysvětlení‘. Ústavní soud vyhověl Kiwi ve sporu s Ryanairem, zrušil předběžné opatření

Číst článek

Šéf Ryanairu Michael O’Leary však tento měsíc uvedl, že v současnosti investoři z unie vlastní jen zhruba třetinu akcií podniku. Aerolinky proto podle něj musejí učinit další kroky ke splnění regulačních požadavků.

„Je to nevyhnutelný důsledek brexitu,“ uvedl O’Leary. „Musíme být vlastněni a kontrolováni z Evropské unie,“ dodal.

Odchod z londýnské burzy je podle O’Learyho součástí strategie pro splnění regulačních požadavků Evropské unie. Ryanair už loni v rámci této strategie oznámil, že Britové od letošního ledna nebudou moci nakupovat kmenové akcie firmy.

S akciemi Ryanairu by se na londýnské burze mělo naposledy obchodovat 17. prosince, uvedla agentura Reuters.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme