Ministerstvo hledá podmínky pro energetické úspory v budovách státní správy

Ministerstvo průmyslu a obchodu by mělo odevzdat na vládu zprávu o možnostech financování energeticky úsporných projektů v budovách státní správy metodou ECP. Tedy smluvně zaručených úspor, ke kterým se na několik let zaváže soukromý dodavatel technických zařízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Solární elektrárna na střeše školního objektu v Litoměřicích

Solární elektrárna na střeše školního objektu v Litoměřicích | Foto: Miroslav Zimmer

Splátky mu zadavatel vyplácí podle skutečně dosažených úspor. Tento způsob používá například Národní divadlo v Praze nebo Městská část Praha 13 pro své školy.

„Zatím si ověřujeme realizovatelnost těchto projektů. Jsme velmi rádi, že tato metoda může být pilotně někde nasazená, jako je Praha 13. Nicméně v současné době prověřujeme legislativní možnosti, zda bychom mohli použít tuto metodu za současné legislativy,“ řekl Radiožurnálu ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Jeho úřad oznámí, co by bylo případně potřeba změnit, aby se tato metoda mohla používat zejména ve státních organizacích.

Jitka Hanžlová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme