Pražská burza opět oslabila, index PX se propadl na nejnižší hodnotu od června

Pražská burza ve čtvrtek opět oslabovala, index PX klesl o 0,93 procenta na 1052,27 bodu. Je to jeho nejnižší zavírací hodnota od konce června. Ztrácela většina hlavních titulů. Výjimkou byly pouze akcie Moneta Money Bank a telekomunikační společnosti O2. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza cenných papírů.

Ilustrační foto. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Nejhůře dopadla mediální skupina CME, která odepsala 3,69 procenta na 75,70 Kč. „Byla zasažena včerejšími (středečními – pozn. red.) výprodeji ve Spojených státech,“ uvedl analytik Komerční banky Jiří Kostka.

Německo očekává pokles ekonomiky. Na vině je vyjednávání o brexitu i obchodní válka mezi USA a Čínou

Číst článek

Technologická společnost Avast klesla 2,37 procenta na 82,50 Kč. Elektrárenská ČEZ byla nejobchodovanějším titulem dne, její cenné papíry zlevnily o 1,39 procenta na 533 korun.

Další tituly už ztrácely méně než jedno procento. V případě Erste Bank a pojišťovny VIG to bylo shodně 0,99 procenta. V červeném skončila také Komerční banka, Kofola, likérka Stock, tabáková společnost Philip Morris ČR a textilka Pegas Nonwovens.

Nejúspěšnějším titulem čtvrtka se poté stala Moneta, jejíž akcie zdražily o 0,66 procenta na 75,85 Kč. Telekomunikační O2 si polepšila o 0,2 procenta na 246,50 Kč.

Česká měna se kolem 17. hodiny obchodovala v kurzu 25,85 Kč za euro a 22,71 Kč za dolar. Oproti středečnímu podvečeru oslabila koruna k euru o haléř, na dolar ztratila čtyři haléře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme