Havárie na plynovém potrubí uzavřela centrum Prahy

V historickém centru Prahy jen několik metrů od Karlova mostu dělníci porušili plynové potrubí. Výbuch nehrozí, ale policie uzavřela Křižovnické náměstí, což výrazně zkomplikovalo dopravu na Starém Městě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

havárie na plynovém potrubí v centru Prahy

havárie na plynovém potrubí v centru Prahy | Zdroj: ČTK

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové jsou na místě plynaři, policie i záchranáři.

"Na základě masivního úniku plynu na Křížovnickém náměstí musela být odkloněna doprava v oblasti Národní třídy, Palachova náměstí, Karlova náměstí a Křižovnické ulice."

Výbuch v žádném případě nehrozí, protože plyn už neuniká. Lidé z okolních domů, kteří byli evakuováni, se proto mohli vrátit domů.

Technici se snaží poškozené potrubí opravit. Podle mluvčí Pražské plynárenské Lenky Hauptmanové ale není možné odhadnout, jak dlouho jim to potrvá.

"Od plynu bylo odstaveno pět odběratelů, z toho jeden velkoodběratel. Kdy bude havárie ukončena, ještě nevíme, čekáme na informace z našeho dispečinku."

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme