Kde najdeme Vesnici roku 2009?

V Luhačovicích vyhlásí Vesnici roku 2009. Vítěze letošního ročníku soutěže českých a moravských vesnic oznámí ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška. Nejúspěšnější obec čeká kromě prestižního titulu i finanční příspěvek na její projekty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jenišovice

Jenišovice | Foto: Jenišovice

Do letošního patnáctého ročníku se přihlásilo 325 obcí z celé země a do celostátního kola postoupilo třináct vítězů z jednotlivých krajů. Nejúspěšnější z nich se může těšit na dvoumilionový finanční příspěvek, další dvě vsi v pořadí dostanou postupně o 100 tisíc korun méně.

Loňský ročník soutěže Vesnice roku vyhrálo Lidečko na Vsetínsku díky folklórní činnosti, zmodernizované škole a vizi obecního rozvoje. Za Lidečkem skončily Pikárec z okresu Žďár nad Sázavou a Malenice ze Strakonicka.

Je soutěž "Vesnice roku 2009" výzvou pro obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji obcí? Hlasujte v naší anketě!

Ondřej Kapic, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme