Švýcarsko 0:2 Česko

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci začalo

Slavnostním ceremoniálem začal v Liberci světový šampionát v klasickém lyžování. Zahajovací formuli pronesl švýcarský prezident Mezinárodní lyžařské federace Gian Franco Kasper.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K. Neumannová a J. Kittner

K. Neumannová a J. Kittner | Zdroj: ČTK

Programu nazvaného Bílá noc se zúčastnila řada českých i zahraničních celebrit. Českou hymnu zazpíval Karel Gott, na tribunu usedla americká podnikatelka a zároveň někdejší česká sjezdařka Ivana Trampová nebo norský korunní princ Hákon Magnus.

Na velké obrazovce mohli lidé sledovat záběry ze závodů českých mistrů světa včetně Kateřiny Neumannové, prezidentky organizačního výboru. Šampionát, na kterém bude 660 sportovců reprezentovat přes šedesát zemí, skončí příští týden v neděli.

Tým sportovních reportérů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál se kromě zpravodajství ze všech závodů MS pokusí posluchačům také přiblížit zákulisí jedné z největších sportovních událostí, která se kdy v České republice konala. A spolu s kolegy z libereckého studia Českého rozhlasu budou mapovat ve dne i v noci, jak šampionát a jeho návštěvníci změnili život obyvatel města pod Ještědem.

Český rozhlas Sever mimo jiné také každý všední den dopoledne zařadí do svého programu rozhovor s hostem, který je úzce spojen s tématikou MS v klasickém lyžování. V neděli 22. února od 12:05 do 12:55 se mohou posluchači těšit na přímý přenos pořadu Přijeli jsme k vám s tématikou MS z Benešova náměstí v Liberci. Český rozhlas Sever také připravuje speciální dopravní zpravodajství - na pěti dopravně exponovaných místech v Liberci budou stát dopravní hlídky s přímým telefonickým spojením do redakce. Monitorovat budou dopravní situace ve Vesci i na odstavných parkovištích či centrum Liberce při doprovodných akcích MS.

Český rozhlas je jako člen Evropské vysílací unie (EBU) vlastníkem vysílacích práv z mistrovství světa v klasickém lyžování a jeho stanice tak mohou z Liberce nabídnout přímé vstupy a reportáže ze všech důležitých momentů šampionátu. Jako hostbroadcaster navíc poskytuje veškerou technickou podporu všem akreditovaným rozhlasovým stanicím z celého světa.

K tématu si můžete také přečíst:
Šéf NKÚ odmítl, že by trestní oznámení mělo poškodit šampionát v Liberci
Peníze na lyžařské mistrovství světa v Liberci mizejí bůhví kde
Do Liberce půjde dalších více než 180 milionů na MS v lyžování
Kateřina Neumannová bude řídit přípravy MS v klasickém lyžování
Podle Svazu lyžařů Kumpošt při přípravě mistrovství světa nepochybil
Liberec uspořádá v roce 2009 MS v klasickém lyžování

Milan Kopp, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme